Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening

U heeft gespaard voor uw oude dag en wilt gaan genieten van uw pensioen. Met de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening kunt u uw spaargeld van uw Aanvullend Pensioen Spaarrekening maandelijks laten uitkeren. Zo heeft u iedere maand een extra aanvulling op uw pensioen en/of AOW.

  • Vul uw pensioen maandelijks aan.
  • Geen kosten over inleg en uitkering.
  • Aantrekkelijke vaste rente over het bedrag dat nog niet is uitbetaald.

Maandelijkse uitkering en aantrekkelijke rente

Komt uw lijfrentekapitaal binnenkort vrij? Dan kunt u met dit geld uw pensioen en/of AOW aanvullen. De maandelijkse uitkering van uw geld regelt u met de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening. Over het bedrag dat nog niet is uitgekeerd, ontvangt u een aantrekkelijke vaste rente.

Rekening openen: Maak nu een afspraak

Wilt u een Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening aanvragen? Of heeft u nog vragen? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs.

Wat is de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening?

Met de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening laat u het bedrag in maandelijkse termijnen uitkeren als aanvulling op uw inkomen of pensioen. BLG Wonen houdt de wettelijke loonheffingen in en draagt deze af aan de Belastingdienst. De wettelijke loonheffingen zijn loonbelasting, premie volksverzekeringen en de bijdrage Zorgverzekeringswet. Deze loonheffing kunt u verrekenen met de verschuldigde inkomstenbelasting. De uitkeringen moet u in uw jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting opgeven. Hiervoor ontvangt u van BLG Wonen een jaaropgave.

BLG Wonen keert dus maandelijks een netto bedrag uit. Over het bedrag dat nog niet is uitgekeerd ontvangt u een aantrekkelijke vaste rente.

Storten

U stort (een deel van) uw opgebouwde lijfrentekapitaal op uw Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening. U kunt alleen spaargeld storten dat u heeft opgebouwd met een lijfrenterekening of verzekering. Het maakt niet uit of u dat bij BLG Wonen of bij een andere bank of verzekeraar heeft opgebouwd. Heeft u vrijgekomen lijfrentekapitaal bij uw huidige bank of verzekeraar? Dan kunt u dit laten uitkeren via de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening. Er is dan sprake van kapitaaloverdracht. Meer informatie leest u hier. Bent u ondernemer? Dan kunt u ook uw stakingswinst of FOR inleggen.

Looptijd

U kiest zelf wanneer u de uitkeringen laat ingaan en hoe lang u de uitkeringen wilt ontvangen. Er zijn wel een aantal regels waar u rekening mee moet houden. De maximale looptijd van de uitkeringen is 35 jaar. De minimale looptijd is afhankelijk van de leeftijd waarop u de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening laat ingaan:

  1. Heeft u lijfrentekapitaal dat is opgebouwd vóór 1 januari 2014? Dan kunt u dat opgebouwde kapitaal laten uitkeren vanaf het jaar waarin u 65 jaar wordt. De minimale looptijd is 5 jaar. Laat u de uitkering ingaan voor uw 65ste jaar, dan geldt een minimale looptijd van 20 jaar plus het aantal jaren dat u de uitkering in laat gaan voor het jaar waarin u 65 wordt.
  2. Heeft u lijfrentekapitaal dat is opgebouwd na 1 januari 2014? Dan kunt u dat opgebouwde kapitaal laten uitkeren vanaf het jaar wanneer u de AOW-leeftijd bereikt. De minimale looptijd is 5 jaar. Laat u de uitkering ingaan voor het jaar dat u de AOW-leeftijd bereikt, dan geldt een minimale looptijd van 20 jaar plus het aantal jaren dat u de uitkering in laat gaan voor het jaar waarin u de AOW-leeftijd bereikt.

Rente

De looptijd bepaalt tegen welke vaste rente u spaart.

Kosten van de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening

Voor de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening betaalt u afsluitkosten aan uw adviseur. Dit zijn kosten die de adviseur voor onder andere distributie, verkoop en advies in rekening brengt. BLG Wonen heeft hier geen invloed op.

Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening valt onder de complexe financiële producten. We zijn wettelijk verplicht om aan u duidelijk te maken welke kosten we van uw inleg aftrekken. Voor de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening is het bedrag van de totale kosten nul. U betaalt dus geen kosten op uw inleg of op een eventuele uitkering.

Overlijden

Als u overlijdt tijdens de looptijd van uw Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening, gaan de resterende uitkeringen van uw Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening over op uw nabestaanden. Over de uitkering(en) betalen zij loonheffingen. De looptijd van de uitkeringen kan niet worden aangepast.

Aanvragen

Wilt u een Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening aanvragen? Of wilt u eerst meer informatie? Maak dan een afspraak met uw financieel adviseur.

Andere belangrijke informatie

Deze rekening valt onder het depositogarantiestelsel. Lees onze informatie daarover en bekijk het Informatieblad Depositogarantiestelsel.

Wilt u de voorwaarden inzien die op de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening van toepassing zijn? U vindt ze u in het overzicht downloads onder ‘Klantenservice’, waar u ze kunt downloaden. Om volledig inzicht in uw Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening te krijgen, is het belangrijk dat u deze voorwaarden goed leest.

Alle formulieren waarmee u opdrachten en wijzigingen kunt doorgeven voor deze producten, vindt u in hetzelfde overzicht.