Profiteer nu van de lage rente. En straks ook

Met de Rente Meeneemregeling

De rente is historisch laag. Daar wil je nu van profiteren. Maar wat als je straks uit je huis groeit? Met de Rente Meeneemregeling kun je je huidige rente onder voorwaarden meenemen als je straks weer verhuist.

 • Profiteer van de historisch lage rente.
 • Verhuis je rente mee naar je volgende huis.
 • Advies op maat door een onafhankelijke adviseur bij jou in de buurt.


 

Bekijk deze en meer films van ons op YouTube.

Wat houdt de Rente Meeneemregeling in?

Als je je woning verkoopt en een nieuwe woning koopt, dan heb je twee mogelijkheden:

 • Je lost je oude hypotheek volledig af en neemt een nieuwe hypotheek op de nieuwe woning. Je kunt dan kiezen voor een hele andere hypotheek met andere rente.
 • Of je neemt de rente van je oude hypotheek mee naar de nieuwe woning. Dit is vooral interessant als de rente die je nu hebt lager is dan de actuele rente bij een nieuwe hypotheek.

Wanneer is het interessant om je hypotheek mee te nemen?

De Rente Meeneemregeling is vooral interessant wanneer je huidige hypotheek een lagere rente heeft dan die van je eventuele nieuwe hypotheek. Let op: bij een (bank)spaarhypotheek kan het juist slim zijn om niet je lagere rente mee te nemen, maar te kiezen voor de hogere rente. Bij een (bank)spaarhypotheek betaal je bij een lagere rente namelijk meer premie en bij een hogere rente minder. Laat je dus goed informeren door een financieel adviseur. Hij kan zien wat het beste bij jouw situatie past.

Behalve de rente kun je in een aantal gevallen ook de aflossingsvorm meeverhuizen. Denk aan een spaarpolis, een bankspaarrekening, een beleggingsverzekering of een effectenrekening. Een financieel adviseur kan je er alles over vertellen, ook over de mogelijke fiscale aspecten van de Rente Meeneemregeling.

De voorwaarden op een rij

 • Als je verhuist, kun je je oude BLG Hypotheek ‘meenemen’ en koppelen aan je nieuwe woning.
 • Je neemt dan ook de afspraken over de hoogte en de looptijd van de rente mee naar je nieuwe woning.
 • Let op: de hoogte van de rente kan worden aangepast. Zie hiervoor de laatste twee punten van deze opsomming.
 • Je moet binnen zes maanden na het aflossen van de oude BLG Hypotheek een nieuwe BLG Hypotheek afsluiten.
 • Als de nieuwe hypotheek hoger is dan het openstaande bedrag van de oude hypotheek, dan moet je voor dat hogere deel een nieuwe rente kiezen die op dat moment geldt.
 • De oude lening kan daarmee in een andere tariefklasse vallen. Dit kan van invloed zijn op de rente die je meeneemt.

Maak een afspraak met een adviseur bij jou in de buurt

Ons advies is: laat je goed adviseren. Want bij het kopen van een huis komt veel kijken. Een financieel adviseur kan je goed helpen in dat proces. De adviseur zet je financiële situatie op een rij en berekent of je plannen haalbaar zijn.

Wil je ook eens praten met een onafhankelijke financieel adviseur? Maak dan nu een afspraak met een adviseur bij jou in de buurt.