Profiteer nu zelf van de lage rente. En de nieuwe eigenaar straks ook

Met de Rente Doorgeefregeling

De rente is historisch laag. Daar wil je nu van profiteren. Maar wat als je straks je huis verkoopt en gaat huren? Met de Rente Doorgeefregeling kun je je huidige rente onder voorwaarden doorgeven aan de koper van je huis.

  • Profiteer zelf nu van de historisch lage rente.
  • Geef je rente door aan de volgende eigenaar.
  • Advies op maat door een onafhankelijke adviseur bij jou in de buurt.

Wat houdt de Rente Doorgeefregeling in?

Als je je woning verkoopt en geen nieuwe koopwoning meer koopt (je gaat bijvoorbeeld huren), dan heb je de mogelijkheid om de rente voor de resterende duur en het restbedrag van je hypotheek door te geven aan de koper (nieuwe eigenaar) van je woning. Het doorgeven van een spaarpolis of bankspaarrekening is niet mogelijk.

Wanneer is het interessant om je rente door te geven?

De Rente Doorgeefregeling is vooral interessant wanneer de huidige rente lager is dan de rentestand op het moment van verkopen. Je hebt hiermee een extra verkoopargument in de hand om je woning te verkopen. Ben je koper? Een financieel adviseur kan je hier meer over vertellen.

De voorwaarden op een rij

  • Als je verkoopt, kun je de rente van je oude BLG Hypotheek ‘doorgeven’ aan de koper van je woning.
  • Je geeft de rente door voor de rest van de rentevastperiode en het restbedrag van je hypotheek.
  • De nieuwe eigenaar moet binnen zes maanden na het aflossen van jouw oude BLG Hypotheek een nieuwe BLG Hypotheek afsluiten. Uiteraard moet de nieuwe eigenaar voldoen aan de acceptatiecriteria die BLG Wonen op dit moment hanteert.
  • Als de nieuwe hypotheek hoger is dan het openstaande bedrag van de oude hypotheek, dan moet de nieuwe eigenaar voor dat hogere deel een nieuwe rente kiezen die op dat moment geldt.
  • De oude lening kan daarmee in een andere tariefklasse vallen. Dit kan van invloed zijn op de hoogte van de rente die je doorgeeft.

Maak een afspraak met een adviseur

Ons advies is: laat je goed adviseren. Want bij het kopen van een huis komt veel kijken. Een financieel adviseur kan je goed helpen in dat proces. De adviseur zet je financiële situatie op een rij en berekent of je plannen haalbaar zijn.

Wil je ook eens praten met een onafhankelijke financieel adviseur? Maak dan nu een afspraak met een adviseur bij jou in de buurt.