Hypotheek met een perspectiefverklaring

BLG Wonen accepteert de perspectiefverklaring. Daarmee is het voor jou als uitzendkracht makkelijker om een hypotheek af te sluiten, ook zonder vast contract.

De perspectiefverklaring voor uitzendcontracten

Als je een uitzendcontract hebt, dan kun je je uitzendbureau om een perspectiefverklaring vragen. Met een perspectiefverklaring wordt er naast je contract ook gekeken naar je perspectief op de arbeidsmarkt, op basis van je opleiding, werkervaring, functie en vaardigheden. Als je een contract met perspectiefverklaring hebt, behandelen we je aanvraag alsof je een vast dienstverband hebt. Dat betekent dat we voor de berekening van je hypotheek uitgaan van je huidige bruto jaarinkomen.

Voorwaarden perspectiefverklaring

Om in aanmerking te komen voor een perspectiefverklaring moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • De uitzendorganisatie waar je werkt is gecertificeerd door de Stichting Perspectiefverklaring. Bekijk in het register van Stichting Perspectiefverklaring welke uitzendbureaus dat zijn.
  • Je werkt tenminste een jaar bij de uitzendorganisatie waar je nu werkt (meestal betekent dat dat je nu je tweede arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd hebt)
    of
  • Je hebt een fase B arbeidsovereenkomst conform de CAO voor uitzendkrachten.

Let op: als zzp’er kom je niet in aanmerking voor een perspectiefverklaring. Bekijk de mogelijkheden voor zzp’ers en ondernemers.

Hypotheek aanvragen met de perspectiefverklaring

Een hypotheek aanvragen met de perspectiefverklaring werkt als volgt:

  • Vraag een perspectiefverklaring aan bij de uitzendorganisatie waar je werkt.
  • Maak een afspraak met een financieel adviseur en neem de perspectiefverklaring mee.
  • BLG Wonen behandelt je hypotheekaanvraag met perspectiefverklaring alsof je een vast contract hebt.

Tip: vraag de perspectiefverklaring op tijd aan. De aanvraagtijd van een perspectiefverklaring verschilt per uitzendbureau en duurt soms wel vier weken. De perspectiefverklaring is zes maanden geldig.

Advies voor jouw situatie

Precies weten wat er voor jou mogelijk is? Maak een afspraak met een financieel adviseur. De adviseur zet je financiële situatie op een rij en berekent of je plannen haalbaar zijn.

Vind een adviseur