Ik ben klant bij BLG Wonen

Het is goed om regelmatig je financiële situatie te bekijken. Een goed moment hiervoor is het aflopen van de rentevaste periode. Wanneer de rentevaste periode korter is dan de looptijd van je hypotheek, dan ontvang je een nieuw voorstel van ons. Je kunt dan opnieuw kiezen voor een rentevaste periode met bijbehorende rentepercentages.

Lees hier meer over de rentevaste periode.

Het kan gunstig zijn om je hypotheekrente voortijdig aan te passen. Wanneer je wilt weten of vroegtijdige renteherziening voor jou interessant is, vraag dan bij onze klantenservice de eventuele vergoeding van het renteverlies voor de bank en het nieuwe rentetarief op. Besluit je vervolgens om voortijdig te herzien dan kan het verstandig zijn om in gesprek te gaan met je adviseur.

Meer over vroegtijdig je rente aanpassen lees je hier.

Is je huidige hypotheekrente hoger dan de actuele hypotheekrente en wil je lagere maandlasten? Dan is rentemiddeling misschien een optie. Met rentemiddeling kun je profiteren van de huidige lage hypotheekrente en mogelijk ook lagere maandlasten. Bij rentemiddeling krijg je een nieuwe rentevaste periode met een nieuw rentepercentage.

Lees hier meer over rentemiddeling.

Overweeg je om je hypotheek over te sluiten? Oversluiten is een nieuwe hypotheek afsluiten, dus heb je te maken met notaris- en taxatiekosten en advieskosten. Ook zeg je je hypotheek op en betaal je meestal een vergoeding voor het renteverlies die de geldverstrekker loopt. Daarbij kan oversluiten grote financiële gevolgen hebben voor je hypotheekrenteaftrek. Alles bij elkaar kan dit een hoog bedrag zijn. Raadpleeg dus altijd een onafhankelijke adviseur.

Wil je oversluiten naar BLG Wonen? Dan kun je rekenen op een scherpe rente en goede voorwaarden. In een mensenleven is er voor en tegenspoed. BLG Wonen weet dat en daarom zijn er allerlei oplossingen zoals Nabestaandenservice en de restschuldregeling en verbouwregeling.

Opnieuw een huis willen kopen, maar staat je huis onder water? Maak dan gebruik van de restschuldregeling van BLG Wonen. Deze regeling is niet alleen van toepassing als je al een hypotheek van BLG Wonen hebt, maar ook als je een hypotheek hebt van een andere geldverstrekker.

Als je weet dat je in de toekomst wil verbouwen of renoveren dan is de verbouwregeling een prima uitkomst. Bij het afsluiten van je nieuwe hypotheek of een sluit je een bestaande lening over? Dan kun je een hoger bedrag opnemen die je in een later stadium voor de verbouwing kan gebruiken. Je bespaart hiermee extra notaris kosten en veel geregel.

Met Mijn BLG, de persoonlijke beveiligde online omgeving van BLG Wonen, regel je al je financiële zaken gemakkelijk en snel. Je hebt hier altijd inzicht in de belangrijkste gegevens van je hypotheek en spaar-/beleggingsrekeningen.

Heb je (maandelijks) geld over en los je nu nog niet of niet volledig af op je hypotheek? Dan kan tussentijds extra aflossen voordelig zijn. Je hypotheekschuld wordt dan lager. Aan het einde van de looptijd is je schuld kleiner of zelfs helemaal afgelost. Nog een voordeel van extra aflossen: je maandlasten worden lager. Hoe lager de hypotheekschuld, hoe minder rente je betaalt.

De afgelopen tijd zijn onze hypotheekrentes zeer aantrekkelijk geworden. Het kan gunstig zijn om je hypotheekrente voortijdig aan te passen. Wanneer je wilt weten of vroegtijdige renteherziening voor je interessant is, kun je bij onze Klantenservice de eventuele vergoeding van het renteverlies voor de bank en het nieuwe rentetarief opvragen. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.