Hypotheek met een uitzendcontract

Werk je via een bemiddelings- of uitzendbureau? Dan heb je vaak een uitzendcontract. Het uitzendbureau is je werkgever. Als je een hypotheek wil afsluiten met een uitzendcontract, dan is het handig om uit te zoeken of je een perspectiefverklaring kunt krijgen. Maar ook zonder perspectiefverklaring zijn er mogelijkheden.

Uitzendcontract met een perspectiefverklaring

Als je een uitzendcontract hebt, dan kan je je uitzendbureau om een perspectiefverklaring vragen. Met zo’n perspectiefverklaring wordt er naast je contract bij het uitzendbureau ook gekeken naar je opleiding, werkervaring, functie en vaardigheden. We behandelen je contract met een perspectiefverklaring als een vast dienstverband. Dat betekent dat we voor de berekening van je hypotheek uitgaan van het bruto jaarinkomen dat je afgelopen jaar verdiende.

Voorwaarden perspectiefverklaring
Er zijn in Nederland een aantal uitzendorganisaties die een perspectiefverklaring uitgeven. Er gelden bepaalde voorwaarden voor het aanvragen van een perspectiefverklaring. Zo moet je vaak minimaal een jaar in dienst zijn bij het uitzendbureau waar je werkt. Bekijk welke uitzendbureaus een perspectiefverklaring bieden en wat de voorwaarden zijn.Uitzendcontract zonder een perspectiefverklaring

Ook als je geen perspectiefverklaring krijgt is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk om een hypotheek te krijgen. We kijken dan naar je gemiddelde bruto jaarinkomen van de afgelopen drie kalenderjaren. Let op: heb je het laatste jaar minder verdiend, dan is je inkomen van het laatste jaar het uitgangspunt voor je maximale hypotheek.

Rekenvoorbeeld
• De afgelopen drie jaar verdiende je € 20.000, € 26.000 en € 18.000 bruto.
• Je gemiddelde inkomen is € 21.333.
• Je inkomen in het laatste jaar (€ 18.000) was lager dan het gemiddelde (€ 21.333).
• Daarom berekenen we je hypotheek op basis van je laatste jaarinkomen: € 18.000.

Vast contract bij een uitzendbureau

Vaak heb je bij een uitzendbureau geen vast contract. Werk jij wel in vaste dienst bij het uitzendbureau? Dan kijken we naar je vaste inkomen. Neem een werkgeversverklaring en een loonstrook mee als je in gesprek gaat met je financieel adviseur.