Profiteer nu van de zonnepaneelactie!

Al 400.000 huizen in Nederland hebben zonnepanelen op het dak. Wil je ook je eigen zonne-energie opwekken? Dan kan de zonnepaneelactie iets voor jou zijn.


Zonnepanelen: waarom zou je?

  • Je kan er mee besparen op je energierekening.
  • Je kan er lang van genieten, want zonnepanelen hebben een lange levensduur.
  • Je hebt er bijna geen omkijken naar, want zonnepanelen zijn onderhoudsarm.
  • Je hebt een slimme investering, want zonnepanelen kunnen bijdragen bij aan de waarde van je woning.

Zonnepanelen huren
Als je de investering in zonnepanelen niet ziet zitten, dan kan je heel goed zonnepanelen huren. Voor de zonnepanelen die op je dak komen te liggen, betaal je maandelijks een bedrag.
Deze huurprijs is inclusief rente, aflossing en onderhoudskosten. Ook een verzekering voor schade en diefstal zit erbij. Zo loop je niet tegen onverwachte kosten aan. En de besparing op je energiekosten is vaak hoger dan de huurprijs van de zonnepanelen, dus houd je meteen geld over.
Besluit je na een tijdje dat je de zonnepanelen toch liever wilt kopen, dan kan dat al na 1 maand huren. Voor elk jaar huren bouw je € 250 koopkorting op. En wil je na een tijdje stoppen met de huur, bijvoorbeeld omdat je gaat verhuizen? Dan kan dat. Ook de nieuwe bewoner kan het contract overnemen als hij of zij dat wilt. Bekijk hier hoe het werkt en wat je gemiddeld kunt besparen.


Zonnepanelen delen
Ook als je geen eigen dak hebt, kan je via het platform Zonnepanelendelen meedoen met collectieve zonne-energieprojecten. Op basis van de productie van het zonne-energieproject
krijg je jaarlijks jouw opbrengsten gestort. Aan het einde van de looptijd van het
zonne-energieproject krijg je ook je eigen investering weer terug.
Benieuwd? Lees meer over zonnepanelen delen.

Zonnepanelen kopen
Direct de zonnepanelen kopen kan natuurlijk ook. Je hebt de investering al binnen ongeveer zeven jaar terugverdiend. Daarna geniet je van ongeveer 18 jaar gratis stroom! Lees meer over zonnepanelen kopen.

Meer weten?
Wil je meer weten of heb je een vraag? Bel of mail met Stichting Natuur & Milieu. Zij doen een gratis dakcheck voor je om te kijken of je dak geschikt is voor zonnepanelen. Lees ook de voorwaarden van de zonnepaneelactie op de website van Slimwoner.nl.

BLG Wonen en Natuur & Milieu
Bij BLG Wonen werken we samen met Natuur & Milieu, omdat we graag willen dat jij comfortabel en betaalbaar kan wonen. Op het onlineplatform slimwoner.nl vind je van alles over energiebesparende maatregelen die Natuur & Milieu je kan aanbieden. Je vindt er onafhankelijk advies en aantrekkelijke acties van professionele partijen die je veel regelwerk uit handen kunnen nemen omdat zij gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld zonnepanelen. Kijk op slimwoner.nl voor scherpe aanbiedingen.