Van variabele rente naar vaste rente

Heb je in het verleden gekozen voor een variabele rente, maar wil je meer controle over de hoogte van je maandelijkse hypotheeklasten? Dan kan je je rente elk moment vastzetten.

Wat zijn de voordelen en nadelen van vaste rente?

Een vaste rente geeft zekerheid. De maandelijkse hypotheeklasten blijven voor de afgesproken periode hetzelfde. Zo hoef je je geen zorgen te maken over plotselinge rentestijgingen tijdens de afgesproken renteperiode. Je profiteert met een vaste rente alleen niet meer van rentedalingen waardoor je maandlasten soms hoger zijn.

Hoe weet je welke rente het beste past bij je persoonlijke situatie?

Welke rente voor jou de beste keuze is, hangt af van een aantal factoren. De voordelen en nadelen van vaste rente en variabele rente vindt je hier. Het is in jouw belang dat je keuze aansluit op je wensen en past bij je persoonlijke situatie. Voor advies hierover kan je contact opnemen met je financieel adviseur.

Hoe zet je je variabele rente om in vaste rente?

  1. Je stuurt een verzoek per e-mail naar rentewijziging@blg.nl of per post naar BLG Wonen, Afdeling Back Office, Postbus 44, 6164 AZ Geleen. Je doet dit eventueel samen met je adviseur. Vergeet niet te vermelden om welk hypotheeknummer en leningdeel het gaat. Je betaalt de rente die geldt op de dag dat wij je formulier ontvangen.
  2. Je ontvangt van ons een voorstel met een antwoordformulier.
  3. Het ingevulde en ondertekende antwoordformulier stuur je naar ons terug.
  4. BLG Wonen verwerkt je aanvraag en je ontvangt een bevestiging.

Welke kosten betaal je voor het omzetten van je rente?

Het omzetten van je variabele rente naar een vaste rente is gratis.

Wil je de omzetting annuleren nadat het ondertekende formulier is teruggestuurd?

Dat kan. Dit kun je uiterlijk één week voor de omzettingsdatum schriftelijk aan ons doorgeven. Voor het annuleren brengen wij per leningdeel € 115 annuleringskosten in rekening. Bij het annuleren van twee of meer leningdelen bedragen de annuleringskosten maximaal € 230. Deze kosten incasseren wij van het bij ons bekende rekeningnummer.