Hypotheekrente voortijdig aanpassen

Voortijdige renteherziening

De afgelopen tijd zijn onze hypotheekrentes aantrekkelijk geworden. Het kan gunstig zijn om je hypotheekrente voortijdig aan te passen. Wanneer je wilt weten of voortijdige renteherziening voor jou interessant is, kun je via e-mail of post een voorstel aanvragen.

Je hypotheekrente voortijdig aanpassen

Wil je je hypotheekrente voortijdig aanpassen? Dan is het verstandig om in gesprek te gaan met je adviseur. Voor persoonlijk advies kun je altijd contact opnemen met je adviseur. Het is in jouw belang dat de financiering van je hypotheek aansluit op je wensen en past bij jouw persoonlijke situatie. Zodat je goed weet of het aanpassen van je hypotheekrente bij je situatie past. Om je te helpen bij je keuze hebben we hier enkele belangrijke aandachtspunten voor je op een rij gezet.

Voorwaarden

Een voortijdige renteherziening moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je leent geen geld bij
  • Je hebt geen betalingsachterstand
  • De samenstelling van je hypotheek wijzigt niet
  • Van de huidige rentevaste periode zijn minstens 12 maanden verstreken en de rest van de renteperiode duurt minimaal nog 6 maanden

Hoe werkt het proces van voortijdige renteherziening?

Stap 1: Je stuurt een verzoek per e-mail naar rentewijziging@blg.nl of per post naar BLG Wonen, Afdeling Back Office, Postbus 44, 6164 AZ Geleen. Je doet dit eventueel samen met je adviseur. Vergeet niet te vermelden om welk hypotheeknummer en leningdeel het gaat.
Stap 2: Je ontvangt van ons een voorstel op basis van offerterente met een antwoordformulier.
Stap 3: Het ingevulde en ondertekende antwoordformulier stuur je binnen twee weken naar ons terug.
Stap 4: BLG Wonen verwerkt je aanvraag en jij ontvangt een bevestiging.

Geldigheidsduur voorstel

Het aangeboden rentetarief en de vermelde vergoeding voor het renteverlies van de bank zijn twee weken geldig. Ontvangen wij het antwoordformulier van het voorstel later terug? Dan kunnen we je aanvraag helaas niet meer verwerken. Uiteraard kun je dan een nieuw voorstel aanvragen.

Welke kosten betaal je voor voortijdige renteherziening?

Naast een (eventuele) vergoeding voor het renteverlies van de bank betaal je ook administratiekosten. Wij rekenen deze kosten voor het verwerken van de voortijdige aanpassing van je hypotheekrente. De administratiekosten bedragen € 115 per leningdeel. Wijzig je twee of meer leningdelen? Dan bedragen de omzettingskosten maximaal € 230. De opgegeven vergoeding voor het renteverlies in het voorstel en de administratieve kosten incasseren wij altijd van het bij ons bekende rekeningnummer.

Het is belangrijk te bepalen of de kosten zoals de administratiekosten, de eventuele vergoeding voor het renteverlies van de bank en de eventuele advieskosten opwegen tegen de voordelen van de lagere hypotheekrente. En of je deze kosten binnen de nieuwe rentevaste periode kunt terugverdienen.

Wil je de wijziging annuleren na het terugsturen van het ondertekende antwoordformulier?

Dat kan. Dit kun je uiterlijk één week voor de wijzigingsdatum schriftelijk aan ons doorgeven. Voor het annuleren brengen wij per leningdeel € 115 annuleringskosten in rekening. Bij het annuleren van twee of meer leningdelen bedragen de annuleringskosten maximaal € 230. Deze kosten incasseren wij van het bij ons bekende rekeningnummer.