Wat moet u weten als u de hypotheeklasten (tijdelijk) wilt verlagen?

Het kan gebeuren dat u tijdelijk wat minder verdient. Bijvoorbeeld omdat u werkloos of arbeidsongeschikt wordt. De hypotheek is een grote maandelijkse uitgave. Dan is het goed te weten dat uw hypotheeklasten soms (tijdelijk) kunnen worden verlaagd.

Mogelijke oplossingen

U betaalt (tijdelijk) minder of geen premie

Of dit mogelijk is, hangt af van uw hypotheekvorm, voorwaarden en de waarde van uw woning. Als u minder premie betaalt, wordt uw uitkering die bedoeld is om op de hypotheek af te lossen wel lager of moet u langer betalen om uw schuld af te lossen.
LET OP! Dit kan fiscale gevolgen hebben. Laat u hierover goed adviseren.

U lost minder of niet meer af

Vooral als de waarde van uw woning flink is gestegen, is het soms mogelijk uw hypotheek aan te passen. Bij een aflossingsvrije hypotheek betaalt u alleen rente, u lost niets meer af. De maandlasten zijn hierdoor lager.

U betaalt minder rente

Als de waarde van uw woning flink is gestegen, is BLG Wonen bereid tussentijds het rentetarief te verlagen. Dit hangt wel af van uw persoonlijke situatie. Verder heeft u een taxatierapport van uw woning nodig.

De beste oplossing voor u?

In uw situatie bestaan misschien nog andere manieren om uw maandlasten tijdelijk of langdurig te verlagen. Uw adviseur neemt graag de tijd om uw mogelijkheden te bekijken.