Hypotheek oversluiten

Wat moet u weten als u uw hypotheek wilt oversluiten?

Een hypotheek sluit u meestal voor vele jaren af. Maar wie zegt dat de hypotheek die u 15 jaar geleden heeft afgesloten nu nog bij u past? U kunt dan altijd bekijken of er mogelijkheden zijn om uw hypotheek tussentijds aan te passen. Dit noemen we oversluiten. Het oversluiten van uw hypotheek kost geld. Oversluiten is alleen zinvol als dit u meer oplevert door het lagere maandbedrag. Let er daarom op dat u deze kosten terugverdient voordat de nieuwe renteperiode is afgelopen.

Wanneer kan oversluiten de moeite waard zijn?

Als u wilt profiteren van lagere rente. Misschien heeft u een lange rentevaste periode afgesproken toen de rente hoger stond. Dan betaalt u meer rente dan de huidige rentestand. Oversluiten naar een hypotheek met lagere rente kan de moeite waard zijn. Houd wel rekening met een vergoeding voor het renteverlies van de bank bij het oversluiten. Zorg dat u deze kosten binnen de nieuwe renteperiode terugverdient. Mogelijk dat aan bepaalde voorwaarden moet worden voldaan om te kunnen oversluiten. Informeer ernaar bij uw adviseur of onze klantenservice.

Kies voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Een hypotheek met NHG geeft bepaalde garanties waardoor de rente lager is. Bovendien bent u er zeker van dat een eventuele restschuld bij gedwongen verkoop van uw woning wordt afbetaald als de gedwongen verkoop niet uw eigen schuld is. Meer informatie over NHG.