Service en contact

Waar ben je naar op zoek? Wij helpen je graag verder.


Klanten vragen ons regelmatig

Hoe laat ik mijn aanvullend pensioen of inkomen uitkeren?

Aanvullend Pensioen Spaarrekening of Aanvullend Pensioen Opbouwrekening
Je kunt het saldo op je Aanvullend Pensioen Spaarrekening of Aanvullend Pensioen Opbouwrekening laten uitkeren met de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening.

Aanvullend Inkomen Spaarrekening of Aanvullend Inkomen Opbouwrekening
Je kunt het saldo op je Aanvullend Inkomen Spaarrekening of Aanvullend Inkomen Opbouwrekening laten uitkeren met de Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening.

Het openen van de Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening of de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening is alleen mogelijk via een financieel adviseur. Heb je nog geen adviseur? Vind snel een adviseur bij jou in de buurt met de Adviseurzoeker.

Meer informatie over sparen en/of beleggen

Hoe kan ik inloggen op Mijn BLG?

Je kunt op Mijn BLG inloggen met je digicode. Een digicode bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Log je voor het eerst in op Mijn BLG? Vul de gebruikersnaam en het wachtwoord in dat je per post van ons hebt ontvangen. Ben je deze kwijt of heb je deze niet ontvangen? Vraag je digicode opnieuw aan.

Bij je eerste bezoek vragen we je om het wachtwoord meteen te wijzigen. Nadat je ingelogd bent kun je ook je gebruikersnaam wijzigen.

Tip: kies een gebruikersnaam die je makkelijk kunt onthouden en gebruik geen spaties.

Meer informatie over Mijn BLG is te vinden in de handleiding.
Meer informatie over inloggen op Mijn BLG is te vinden in het artikel ‘Wat kan ik doen als inloggen op Mijn BLG niet lukt?’.

Is rentemiddeling mogelijk bij BLG Wonen?

Ja, sinds 1 december 2016 biedt BLG Wonen rentemiddeling aan.
Lees meer over rentemiddeling

Hoe hoog is de vergoeding voor het renteverlies van de bank bij voortijdige renteherziening?

Je kunt je renteperiode bij ons voor het einde van de looptijd omzetten naar een andere rentevaste periode. In een aantal situaties betaal je hiervoor een vergoeding voor het renteverlies van de bank. Hoe hoog deze vergoeding is, hangt af van verschillende factoren, zoals je hypotheekvoorwaarden. Je adviseur helpt je graag verder. Lees meer over voortijdige renteherziening.

Waar moet een bouwdeclaratie aan voldoen?

Een bouwdepotdeclaratie moet aan onderstaande spelregels voldoen om deze te kunnen verwerken.

1) Je (ver)bouwwerkzaamheden moeten de kwaliteit van de woning verbeteren. De kwaliteitsverbetering moet hetzelfde zijn als genoemd in het taxatierapport of de verbouwingsspecificatie. Met kwaliteitsverbetering bedoelen we het herstel van achterstallig onderhoud en verbetering en/of uitbreiding van de woning. Belangrijk is dat het herstel of de verbetering deel uitmaakt van de woning. Deze verbeteringen kunnen niet van de woning gescheiden worden zonder dat de woning beschadigd wordt.

Voorbeelden van kwaliteitsverbetering
Inbouwapparatuur in de keuken, schilderwerk aan de binnen- en buitenkant van de woning, isolatiematerialen, (onderdelen van) de verwarmingsinstallatie, dubbel glas, zonwering en luiken aan de buitenkant van de woning, plavuizen, tuinaanleg of de kosten van gehuurd gereedschap. Zonwering aan de binnenkant van de woning, laminaat, gordijnen, wasmachines, banken of andere inrichting van je huis gelden niet als kwaliteitsverbetering. Wat je precies uit jouw bouwdepot kunt betalen, lees je in dit overzicht.

2) Het totaal van de factuurbedragen moet minimaal € 250 per bouwdepotdeclaratie zijn. De factuur moet onderstaande gegevens bevatten.

- Je naam, adres en woonplaats
- Naam, adres en woonplaats van het bedrijf dat de factuur aanlevert
- Rekeningnummer (IBAN) van het bedrijf dat de factuur aanlevert
- KvK-nummer van het bedrijf dat de factuur aanlevert
- Totaalbedrag van de diensten/goederen
- BTW-bedrag
- Factuurnummer
- Datum dagtekening
- Je handtekening als je de declaratie via het formulier indient. Een handtekening is niet nodig als je je declaratie via Mijn BLG indient
- Een specificatie van de aangekochte goederen of de verrichte werkzaamheden.

3) Moet je de factuur nog betalen?

  • Stuur dan een kopie/foto van de factuur of kassabon mee. Een offerte of koopovereenkomst geldt niet als factuur.
  • We maken het factuurbedrag naar je incassorekening over of betalen deze aan je leverancier (aan het IBAN-nummer dat op de factuur staat).
  • We keren alleen uit aan buitenlandse bedrijven als de factuur in het Nederlands, Engels of Duits is en de vermelde bedragen in euro’s zijn.

4) Heb je het bedrag zelf voorgeschoten?

  • Stuur dan ook een kopie/foto van het betreffende bankafschrift of pinbon als betaalbewijs mee.
  • We maken het geld over op de incassorekening van je BLG Hypotheek.

5) Je kunt geen aanbetaling doen vanuit je bouwdepot.

6) De factuur(datum) of de datum van de kassabon mag niet ouder dan zes maanden zijn. Heb je een NHG-hypotheek? Dan mag de datum van de factuur niet ouder zijn dan de offertedatum van de aanvraag.

Voor vragen over de spelregels van je bouwdepotdeclaratie kun je terecht bij je financieel adviseur.

Bekijk alle veelgestelde vragen.

Zelf online regelen

Hoe kan ik mijn adres wijzigen?

Wil je de adreswijziging alleen voor jezelf doorgeven? Dan kan dat het eenvoudigst via Mijn BLG.

Heb je geen toegang tot Mijn BLG, of wil je een adreswijziging voor meerdere personen doorgeven? Geef je adreswijziging dan per post door. Vul ons online formulier in, print het, zet je handtekening eronder en stuur het naar ons op. Stuur een kopie van je identiteitsbewijs en dat van je mederekeninghouders mee.

Verhuizen er minderjarige kinderen mee? Dan moet de ouder of voogd (wettelijk vertegenwoordiger) die aan de rekening is gekoppeld het formulier ondertekenen en een kopie van zijn of haar identiteitsbewijs meesturen.

Hoe kan ik een rekening betalen uit mijn bouwdepot?

De uitbetaling van facturen uit je bouwdepot regel je eenvoudig via Mijn BLG. Log in en ga onder ‘mijn overzicht’ naar ‘bouwdepotrekening’. Klik op het pijltje rechts en kies voor ‘nieuwe declaratie indienen’.

Vul de gegevens in en voeg een foto van de factuur of kassabon toe. Wij verwerken je declaratie binnen 3 werkdagen. Kijk voor meer uitleg ook in de handleiding Mijn BLG.

Je kunt je bouwdepotdeclaraties ook per mail of post indienden via het Formulier Bouwdepotdeclaraties.

Weet je niet zeker wat je mag declareren uit je bouwdepot? Bekijk het overzicht van vergoedingen.

Hoe kan ik extra aflossen?

Extra aflossen regel je eenvoudig via Mijn BLG. Hier kun je voor alle hypotheekvormen behalve de BLG (Bank)Spaarhypotheek een verzoek voor eenmalig of maandelijks extra aflossen indienen.

Heb je geen Mijn BLG, of heb je een BLG Bankspaarhypotheek of Spaarhypotheek? Lees hoe je een extra aflossing indient via een formulier.


Formulieren

Download hier formulieren

Contact opnemen

Staat je vraag er niet bij? Mail ons je vraag.   Contactformulier


Heb je nog vragen?

Telefoon

Bel 046 - 478 88 88.
Bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.30.

Social media

Stel je vraag via Twitter of
Facebook. Je krijgt reactie binnen twee uur.

WhatsApp

App ons op 06-510 444 35.
We zijn op werkdagen online van 08.30 tot 17.30.

Wil je teruggebeld worden?

Vul dan je gegevens in en wij bellen je terug.   Bel mij


Heb je een hypotheek van Holland Woningfinanciering, Woningfonds, BLG Hypotheekbank NV, Bouwfonds Limburg (II) NV, DBV Finance of EuropeLife Finance? Je vindt hier de contactgegevens.

Ons adres

Postadres

BLG Wonen
Postbus 44
6160 AA Geleen

Bezoekadres

BLG Wonen
Jos Klijnenlaan 288
6164 AZ Geleen

Ben je niet tevreden?

Dan horen we graag van je. Laat ons weten wat je klacht is.