BLG Levensloopbeleggen

Via BLG Levensloopbeleggen kunnen werknemers een deel van hun brutosalaris sparen of beleggen voor onbetaald verlof of om eerder te stoppen met werken. De levensloopregeling was een bij wet geregelde regeling voor werknemers, die per 1 januari 2012 is gestopt.
Dit product kunt u niet meer afsluiten.

De overheid heeft het besluit genomen dat de levensloopregeling per 1 januari 2012 stopt. Voor klanten die op 31 december 2011 meer dan € 3.000 op hun rekening hadden staan, geldt er een overgangsperiode van 10 jaar. Zij kunnen doorsparen tot het moment dat zij de AOW leeftijd bereikt hebben, maar uiterlijk tot 1 januari 2022. Zolang het geld op de Levenslooprekening staat, betaalt u geen belasting. Pas als u het bedrag laat uitkeren via uw (ex)werkgever, wordt er loonheffing ingehouden. U vindt de actuele rente bij uw product in Mijn BLG. Ook kunt u nog steeds inleggen. U bouwt alleen geen levensloopverlofkorting (= belastingkorting) meer op.

  • Per jaar mag u niet meer dan 12% van uw brutosalaris inleggen;
  • De inleg via de werkgever mag zolang het totale bedrag op de levenslooprekening lager is dan 210% van uw laatstverdiende bruto jaarsalaris.
  • Via het formulier 'Aanvragen opname/beëindigen Levensloop' kunt u een deel of het hele levenslooptegoed opnemen. Wij verwerken uw aanvraag binnen 10 werkdagen.

In één keer opnemen

U kunt het geld in één keer opnemen via het formulier 'Aanvragen opname/beëindigen Levensloop'. Wij beëindigen dan de rekening en maken het tegoed over naar uw (voormalig) werkgever. Uw (voormalig) werkgever stort het bedrag, na inhouding van loonheffingen, op uw rekening. Hij houdt bovendien rekening met de levensloopverlofkorting (=belastingkorting) die u heeft opgebouwd. Wilt u een periodieke uitkering van uw levenslooptegoed, dan kan dat alleen via uw (voormalig) werkgever.

In delen opnemen

Na ontvangst van uw formulier zorgen we dat uw tegoed in delen wordt overgemaakt naar uw (voormalig) werkgever. Die regelt dat u het geld, na inhouding van loonheffingen, ontvangt. Na de laatste betaling beëindigen wij uw levenslooprekening.
Bestaat uw (voormalig) werkgever niet meer? Dan kunnen wij uw saldo uitkeren maar geen levensloopverlofkorting verrekenen. Dat kunt u via uw aangifte inkomstenbelasting regelen.

Belegt u via de Levenslooprekening? U heeft dan via uw Levenslooprekening de keuze uit een aantal ASN Beleggingsfondsen. Een overzicht van de beleggingsfondsen waarin u kunt beleggen vindt u in Mijn BLG. Hier kunt u ook de aan- en verkoop of verandering van fonds regelen.

In de voorwaarden en overige informatie hieronder lees je wat je van ons kunt verwachten. Maar ook wat wij van jou verwachten. Om te begrijpen hoe het product precies werkt, is het belangrijk dat je de bijlagen goed doorleest. Doe dat voordat je de rekening aanvraagt. Geld dat op de beleggingsrekening van Profielbeleggen staat, valt onder het depositogarantiestelsel. Je beleggingen zelf vallen daar niet onder. Lees meer informatie over het depositogarantiestelsel.

Wilt u een opdracht of wijziging doorgeven? Gebruikt u daarvoor onderstaande formulieren.